Можно и нельзя – Виктория Топарева

February 8, 2017

Това е първата книга, която прочетох изцяло на руски. Много доволна съм от себе си :))

Първият разказ, Можно и нельзя, разказва за актрисата Маруся. Този разказ не харесах толкова, основно защото Маруся ми се струваше невероятно празноглаво същество. Единственият двигател в живота и е славата. Може би просто не съм такъв човек и не мога да вляза в начина на мислене на героинята, за да я разбера?
Вторият разказ, Телохранител, също не можах да разбера особено. Т.е. като лексика всичко ми е ясно, но беше изключително разтеглен в безсмислени случки, докато се стигне до същественото. Той разказва за застаряваща актриса, счупения и крак и невъзможна любов с по-млад колега.
Третият разказ, Система собак, вече ми хареса! В него отново се разказва за актриса, за опитите и да играе и отношенията и с мъжете в продукцията. Както и наблюденията и над живота и връзките.
Четвъртият разказ, Из жизни миллионеров, ми хареса най-много. Тук вече става въпрос за писателка, която попада във Франция, с много ограничени познания по френски. На гости е на френски милионер, и с него обсъжда връзките му с нейната преводачка, съпругата му и третата му, най-млада любовница. Дълбоко се опасявах, че в някой момент и героинята ще му стане любовница, но добре че се размина подобно банално развитие на историята :))


Fatal error: Can't use function return value in write context in /home/razlnexs/public_html/mihaelachete.com/wp-content/themes/book-rev-lite/templates/bookrev_review_wrap_up_template.php on line 71