Бялата масайка – Корине Хофман

July 5, 2016

За Бялата масайка чух някъде из дебрите на Бг-мама. 🙂 Винаги са ми били интересни книги по истиснки истории…В случая, в края на 80те младата швейцарка Корине се влюбва в масайския воин Лкетинга, докато е на почивка в Кения. Набързо зарязва гаджето си, продава бизнеса си и се връща в Кения, за да се ожени за него.

Признавам си, че ме хвърли в тъча. Аз любов не видях. Сигурно е имало, но в моите измерения любов не включва невъзможността да си разменя с обекта на чувствата ми 2 приказки. Особено ако с този човек сме от толкова различни култури и не можем да изговорим различията си, да се опитаме да вникнем в начина на мислене на другия – за мен си е рецепта за нещастие и голямо разочарование от раз.

Корине обаче е смелчага. Прекарва 4 години в саваната, разболява се няколко пъти и е на косъм от смъртта. Дори ражда момиченце. През цялото време търпи ревността на съпруга си, която става все по-агресивна с времето. Опитвам се да разбера, и не мога, и не мога, защо не си е тръгнала по-рано. Висок красив воин се повтаря през 2 страници и явно това и стига да я задържи в Африка…

Сред цялата любовна драма се прокрадват и някои интересни факти от живота на масаите, но са някак недостатъчни. Но все пак целта и не е било антропологично изследване :))

Интересно ми е да разбера дали тези хора и в момента живеят по същия начин като преди 30 години, когато Корине е била там.


Fatal error: Can't use function return value in write context in /home/razlnexs/public_html/mihaelachete.com/wp-content/themes/book-rev-lite/templates/bookrev_review_wrap_up_template.php on line 71